Stavtagsvägen 27

Sörmjöle, Umeå

Havsläge i populära Sörmjöle med stor garagebyggnad

Välkommen till eftertraktade Sörmjöle och detta fantastiska smultronställe med insynsskyddat havsläge. Fastigheten erbjuder förutom huvudbyggnad och gäststuga en stor garagebyggnad med tre portar. När du kliver in i huset möts du av ett rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster som bjuder på en magisk grönskande utsikt ut mot havet. Vardagsrummet är utrustat med en kamin som sprider både värme och mysig atmosfär under de kyligare månaderna. I anslutning till vardagsrummet finner du ett välplanerat kök, som har gott om plats för en matgrupp där familj och vänner kan samlas för gemensamma måltider. Här finns även utgång till altanen. På bottenplan finns även ett trivsamt sovrum med två fönster som släpper in rikligt med dagsljus. Badrummet på denna våning är utrustat med dusch och tvättmöjligheter, vilket ger ett bekvämt och praktiskt boende. En trappa upp finner du en mysig övervåning som erbjuder möjligheter till två sovrum samt ett mindre allrum, perfekt för avkoppling eller som en lekhörna för barnen. Den stora, insynsskyddade friköpta tomten är en oas av lugn och grönska, där du kan njuta av både sol och skugga. Här finns även en gäststuga för besökande familj och vänner, ett förrådshus för praktisk förvaring samt ett stort garage som rymmer både bil och verktyg och dessutom en grovtvättstuga. På taket på huvudbyggnaden finns solpaneler som producerar egen solenergi, överskottet säljs idag till Umeå Energi. Detta är en unik möjlighet att förvärva ett hem i natursköna Sörmjöle, där havet och naturen alltid är nära och där livskvaliteten står i centrum. Välkommen hem!

Visningar

 • 1
  augusti
  torsdag
  kl 17:30 - 18:00
  Välkommen att boka in dig på visning via vår hemsida
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
2 995 000 kr
Fast.beteckning:

Sörmjöle 5:166

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

96 m²

Tomtarea

2 286 m²

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1962

Registrerad fastighetsmäklare

Profil

Linda Lundgren

072-230 91 55

linda@casafast.se

Tomt

Trädgårdstomt och naturtomt.

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1986-11-11)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:16 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:26

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 20/5 2024

Klass

E

Förbrukning

99 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Umeå Energi

Leverantör

Umeå Energi

Förbrukning

12 000 kWh/år

Drift per år

Uppvärmning

14 300 kr

Sotning

400 kr

Väg/Samfällighetsavgift

3 000 kr

Renhållning

1 635 kr

Summa

19 335 kr

16 A Säkring 2383 kronor/år är inkluderat i elkostnaden , Renhållning fritidshusabonnemang, Slamtömning tillkommer (735 kronor framkörningsavgift samt 340 kr/m3). Till driftskostnaden tillkommer försäkring.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 854 000 kr

Byggnad

1 287 000 kr

Mark

567 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2024

Pantbrev

Summa

460 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Sörmjöle är en tätort belägen vid Norrlandskusten, cirka två mil söder om Umeå längs E4:an. Orten erbjuder närhet till havet med flera barnvänliga badstränder med finkornig sand, och skogen runt omkring är rik på bär och svamp, vilket lockar många besökare under sommaren. På vintern kan man njuta av skoterleder och elljusspår för längdskidåkning. En av de populära badplatserna är Klubben, även känd som Länkebo, som har en sandstrand som ger en tropisk känsla, beachvolleyplan, grillplats och rastbord. Sörmjöle genomgår stora förändringar med många nya hus som byggs och en ökande inflyttning, särskilt bland barnfamiljer. Området erbjuder närhet till naturen och har en aktiv idrottsklubb, Sörmjöle IK, som har förbättrat lokala faciliteter som pulkabacke, elljusspår, grillplatser och andra populära utflyktsmål.

Kommunikation

Sörmjöle nås enklast med bil eller buss via E4:an. Det finns goda bussförbindelser till och från Umeå.

Närservice

Livsmedelsbutiken Handlar'n finns vid infarten till Sörmjöle från E4:an. Cirka 9 km bort ligger Hörnefors, som erbjuder bland annat apotek och restauranger. I Sörmjöle finns också Sörmjöle skola (F-6) och förskola.

Övrigt om närområdet

I området finns bygdegård, mataffär, tennisbana och en småbåtshamn med cirka 35-40 båtplatser. Tennisbanan ligger intill stranden och har en aktiv förening som anordnar tennisskola, klubbmästerskap och loppis årligen.

Byggnad

Typ

1½-plansvilla

Byggår

1962

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump +braskamin

Tak

Plåt

Fönster

3-glas


Karta


Planlösning


Bilder