Snipgränd 52

Västra Ersboda, UMEÅ

Markplanslägenhet med hörnläge och två uteplatser!

Välkommen till denna fantastiska markplanslägenhet på 2 rum och kök, belägen i ett lugnt och grönt område nära Ersboda handelsområde. Denna bostad erbjuder allt du kan önska dig för ett bekvämt och trivsamt boende. Här bor du i en förening med låg belåningsgrad och inga planerade avgiftshöjningar! Det praktiska köket bjuder in till matlagning med dess moderna funktioner och gott om förvaringslösningar. Det generösa vardagsrummet har fönster i två väderstreck, vilket släpper in rikligt med naturligt ljus och gör rummet ljust och luftigt. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matplats, perfekt för trevliga middagar och mysiga hemmakvällar. Från vardagsrummet når man uteplatsen i söder mot grönskade bakgård. Sovrummet är rymligt och har en imponerande garderobsvägg som erbjuder gott om plats för alla dina kläder och tillhörigheter. Det fräscha badrummet med fönster ger ett härligt dagsljus och en luftig känsla. Njut av utomhuslivet på någon av de två uteplatserna, varav en ligger i anslutning till en grönskande baksida. Här kan du avnjuta din morgonkaffe i solen, odla dina favoritväxter eller bjuda in till grillkvällar med vänner och familj. Med gångavstånd till Ersbodas expansiva handelsområde har du nära till shopping, mataffärer, restauranger och all tänkbar service. Det här är en perfekt plats för dig som vill bo i en lugn miljö med bekvämligheter inom räckhåll. Missa inte chansen att förvärva denna underbara markplanslägenhet som erbjuder en perfekt kombination av modern komfort och naturnära boende. Varmt välkommen på visning!

Visningar

 • 15
  augusti
  torsdag
  kl 17:00 - 17:30
  Bokning via vår hemsida, välkommen!
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
1 695 000 kr
Månadsavgift

4 160 kr/mån

Indirekt nettoskuldsättning

173 338 kr

Andelstal

0.7308 %

Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

60 m²

Våningsplan

1 / 2

Hiss

Nej

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1980/1981

Registrerad fastighetsmäklare

Profil

Malin Lindberg

076-226 76 11

malin@casafast.se

Interiör

HALL Hall med plats att hänga av ytterkläder och praktisk klädkammare. Ljusa väggar och ett parkettgolv som flyter vidare enhetligt i lägenheten. KÖK Ljust kök med bra förvaringsmöjligheter i skåp och lådor med moderna apparater och bra med bänkytor. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll med ugn samt fläkt. Ljusa väggar och enhetligt parkettgolv. VARDAGSRUM Ljust och rymligt vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för den större soffan, tv-möbel och annat möblemang. Ljusa väggar och enhetligt parkettgolv. Från vardagsrummet når man altanen på baksidan av huset med en lummig grönska, fina planteringar och körsbär- och äppelträd. SOVRUM Lägenheten inrymmer ett bra planerat sovrum. Det finns gott om plats för den större sängen och annat möblemang. Garderobsvägg med skjutdörrar. Ljusa väggar och enhetligt parkettgolv. BADRUM Rymligt badrum som är utrustat med handfat med kommod och ovan finns spegelskåp med belysning, en fast duschvägg med stång på andra sidan samt WC-stol. Förberett för tvättmaskin. Halvkaklade väggar och ovan målat i ljus färg (kaklad duschhörna) samt klinker på golvet. UTEPLATSER På entrésidan finns en uteplats med fina planteringar och på baksidan finns en altan med en lummig grönska, fina planteringar och körsbär- och äppelträd. KLÄDKAMMARE Till vänster om hallen finns en klädkammare där man har bra med förvaringsmöjligheter. ÖVRIGT Till lägenheten hör ett förråd ute vid entrén. Föreningen har två kvartershus med hobbyrum, kvarterslokal med kök, bastu, sammanträdesrum och två tvättstugor. Närmsta tvättstugan finns i byggnaden bredvid.

Kökstyp

Kök.

Månadsavgift

4 160 kr/mån

Inklusive värme, vatten, bredband och kabel-tv. Hushållsel tillkommer.

Indirekt nettoskuldsättning

173 338 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Uträknad från årsredovisningen 2022/2023.

Balkong och uteplats

Två uteplatser i markplan.

Våning och hiss

Markplan med två uteplatser.

Bredband

SAPPA.

Ventilation

FTX.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 8/2 2021

Klass

C

Närområde

Ersboda är beläget cirka 4 kilometer norr om centrala Umeå, precis söder om byn Ersmark och på höger sida om E4 vid den norra infarten till Umeå. Stadsdelen är uppdelad i Västra och Östra Ersboda. Västra Ersboda byggdes under slutet av 1970-talet och början av 1980-talet.

Parkering

Varje förening erbjuder egna parkeringsplatser som kan hyras av boende, samt gästparkeringar. I området finns också öppna parkeringsplatser.

Kommunikation

Västra Ersboda erbjuder utmärkta transportförbindelser för både pendlare och studenter. För dem som föredrar kollektivtrafik finns flera busslinjer som gör resandet smidigt och bekvämt. Bussarna trafikerar regelbundet området och ger direkt tillgång till både Umeå centrum och universitetet. Dessa bussar går frekvent, vilket innebär att du aldrig behöver vänta länge på nästa avgång. För de som föredrar att cykla eller gå, finns det också välutvecklade gång- och cykelvägar som leder direkt till Umeå city. Dessa vägar är säkra och välunderhållna, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för dagliga pendlingar eller rekreationsutflykter.

Närservice

Det expansiva handelsområdet på Västra Ersboda har snabbt blivit en central del av stadens kommersiella landskap. Med sitt breda utbud av butiker och tjänster erbjuder det en bekväm och mångsidig shoppingupplevelse. Oavsett om man behöver göra dagliga inköp, planerar ett större projekt eller bara vill njuta av en dag med shopping, är detta handelsområde en plats där alla kan hitta det de söker. Förskolor, skola och vårdcentral finns i området.

Byggnad

Typ

Flerbostadshus

Byggår

1980/1981

Förening

Namn

BRF Glassen.

Organisationsnr

716415-1461.

Hemsida

www.brfglassen.nu.

Om föreningen

BRF Glassen är en ekonomisk förening som äger fastigheten som är belägen på Västra Ersboda i Umeå. Föreningen är fullvärdesförsäkrad där bostadsrättstillägget ingår. Hemförsäkring bekostas individuellt av varje lägenhetsinnehavare. Föreningen består av 101 st hushåll med husstommar av betong och fasadklädnad av träpanel, fördelade på fyra gårdar med radhus och lägenheter. Föreningen har gott om grönytor och lekplatser. I kvartershuset på Glassgränd finns tvättstuga, bastu samt en samlingslokal och i kvartershuset på Snipgränd finns tvättstuga, grovtvättstuga, hobbyrum och sammanträdesrum. Föreningen har en bra hemsida där man får väldigt mycket information och kontaktuppgifter till berörda parter. www.brfglassen.nu.

Organisationsform

Bostadsrätt.

Parkering

Föreningen byggde nya garage och parkeringsytor 2015/2016. Fördelat på Snipgränd och Glassgränd finns: 66 garageplatser 24 motorvärmarplatser 30 bilplatser utan motorvärmare 12 besöksplatser 2 platser utan motorvärmare märkta ”Förhyrd” på Snipgränd. Skyltad tid. Det är inte tillåtet att köra in på gårdarna förutom för lastning och lossning. Tänk på hastigheten. Det är inte tillåtet att parkera framför garagen eller på grönytorna. Det gäller även släpvagnar. Motorvärmarkablar får inte lämnas kvar i eluttagen på elstolparna enligt svensk lag. Garage eller motorvärmarplats följer inte automatiskt med lägenheten vid ägarbyte. Det är endast tillåtet att hyra ett garage eller en motorvärmarplats. Bostadsrättsinnehavare kan kontakta Aspia, för information om tillgänglighet och kötider för hyra av garage och motorvärmarplats. Samtliga parkeringsplatser med motorvärmare har även uttag för elbilsladdning. För att aktivera elbilsladdning Kontakta styrelsen. Vid önskemål om tillfällig laddplats kontakta styrelsen.

Övrigt

Inga planerade underhåll eller avgiftshöjningar i dagsläget enligt ordförande 2024-07-04. Föreningen har en bra hemsida där man får väldigt mycket information och kontaktuppgifter till berörda parter. www.brfglassen.nu.

Renoveringar

Inga planerade underhåll i dagsläget.

Gemensamma utrymmen

TVÄTTSTUGA Det finns två tvättstugor, en på Glassgränd och en på Snipgränd. Dessa bokas på bokningstavlan utanför respektive tvättstuga. Varje lägenhet har en nyckel till en bokningsbricka där numret är detsamma som lägenhetsnumret. Tvättstugorna ska städas efter varje utfört tvättpass av den som tvättat. Observera att det bland annat är förbjudet att tvätta hundfiltar och dylikt. Respektera de ordningsregler som finns uppsatta på respektive tvättstugas anslagstavla. På Snipgränd finns även en grovtvättstuga där mattor med mera kan tvättas. Denna bokas genom en bokningslista som finns vid ingången där även regler för grovtvättstugan finns. SOPRUM Soprum finns på Glassgränd och på Snipgränd. Dessa skall alltid vara låsta. I soprummen finns kärl för hushållssopor, matavfall, tidningar, kartong, metall, plast, batterier, glödlampor och glas. Sorteringen sker enligt föreskrifter i soprummen. Vik alltid ihop kartonger så rymmer vi mer i kärlen. KVARTERSLOKAL I kvartershuset på Glassgränd finns en kvarterslokal utrustat med kök, kylskåp, porslin etc. Bord och stolar finns i angränsande förråd. Denna kvarterslokal kan bokas genom en bokningslista som finns i anslutning till lokalen. För att få nyckel kontaktar du aktuell kontaktperson En depositionsavgift på 500 kr erläggs till ansvarig kontaktperson i samband att nyckeln lånas ut. Depositionsavgiften betalas tillbaka om du följt reglerna. BASTU I kvartershuset på Glassgränd finns en bastu. Denna bokas genom en bokningslista som finns på dörren till bastun. För att få låna nyckel kontaktar du aktuell kontaktperson. Bastun ska lämnas i det skick du vill finna den. CYKELFÖRRÅD På Glassgränd finns ett förråd som är avsett för säsongsförvaring av cyklar under vintern och sparkar under sommaren. På grund av platsbrist kan inte pulkor med mera förvaras i förrådet. Ett informationsblad skickas ut i samband med att förrådet är öppet under en helg på våren och på hösten. Om du behöver komma in i förrådet vid annan tid kontaktar du aktuell kontaktperson för cykelförrådet. KULTURBIBLIOTEK I kvartershuset på Snipgränd finns ett ”kulturbibliotek” i anslutning till hobbyrummet. Alla som bor inom området är välkommen att komma och låna böcker, tidningar och filmer. Har du egna ”hyllvärmare” som du vill bli av med får du gärna lämna dessa i vårt gemensamma bibliotek. Det är däremot inte ok att lämna kartongvis med större mängder ”hyllvärmare” i samband med exempelvis flyttning. SAMMANTRÄDESRUM I kvartershuset på Snipgränd finns ett sammanträdesrum. Kontakta ordföranden om du vill låna rummet. HOBBYRUM I kvartershuset på Snipgränd finns ett hobbyrum som kan användas om det är ledigt. Den nyckel som går till respektive kvartershus passar också till hobbyrummet. REDSKAPSBOD Redskapsboden finns i samma byggnad som soprummet på Snipgränd. Här kan du låna redskap för trädgårdsskötsel mm. Sommartid står gräsklipparna för enkelhetens skull i soprummen. Kom ihåg att återställa det du lånat så snart du är klar. Någon annan kan behöva det du lånat. Inga redskap ska stå ute under natten. Nyckel finns hos kontaktpersonen.

Tv och bredband

Föreningen har från och med juli 2022 TV och 1000Mbit internet till alla lägenheter via Sappa. Föreningen har nedanstående analoga basutbud. Sedan januari 2014 levererar Sappa tv till oss boende i brf Glassen. Alla boende har fått en tv-modul som behöver installeras innan man kan se sitt grundutbud digitalt. Vill man ha ett ökat programutbud kan man vända sig till Sappa på tfn 0774-444 744 eller mejla till hej@sappa.se.

Tillåter juridisk person som köpare

Ej angivet.

Äkta förening

Ja.

Lägenheter

101 st.

Lokaler

2 st.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av Köpare.


Karta


Planlösning


Bilder